duminică, 13 ianuarie 2013

#1. Termen de valabilitate

Hei , hei ! Momentan sunt intr-o perioada de documentare continua. Si cum nu sunt egoista , m-am gandit sa impartasesc cate ceva si cu voi . Va urma o serie de postari de acest gen , sper ca o sa va placa.
Si pentru ca orice fata pasionata de makeup isi doreste o mega colectie de machiaj si sunt sigura ca fiecare dintre noi si-ar dori ca produsele sa dureze o vesnicie , prima postare m-am hotarat sa fie despre valabilitatea produselor. Cel mai important este sa stim cand si de ce expira.
Chiar daca resprectam regulile de igiena , nu suntem ferite de efectele dezastruoase ale cosmeticelor expirate. Trebuie sa fim foarte atente la data inscrisa pe ambalaj , la conditiile in care sunt tinute si la data la care le deschidem prima data.

1. Fondul de ten - 1 an.
Fondul de ten oil-free se usuca mai repede decat cel uleios. Daca inainte de 8 luni observi ca acesta isi schimba culoarea si capata un miros urat , sau se separa ingredientele , arunca-l .

2. Pudra : 12-18 luni
Pudra se usuca foarte mult in timp si nu se mai aplica uniform. In cazul in care aceasta face o pelicula lucioasa la suprafata , ar trebui aruncata.

3.Anticearcanul: 6-12 luni
E important sa fii atenta la orice schimbare a consistentei pentru ca anticearcanul este destinat unei zone foarte sensibile, lipsite de hidratare. Daca uleiul se separa si se ridica la suprafata , trebuie aruncat. E mai sigur daca il aplici direct cu degetele curate, bineinteles, in special pe cosurile imflamate , decat cu pensula .

4.Fardul de pleoape: 6 luni-2 ani
Termenul de valabilitate difera de la o marca la alta , de la o cantitate la alta, dar si de la o consistenta la alta.  Cele cremoase rezista de obicei mai putin.

5.Creioanele: 2-3 ani
Fiind des ascutite, creioanele  mai putin periculoase . Pentru mai multa siguranta , incearca sa le ascuti inainte de fiecare folosire, astfel vei indeparta zona cu impuritati si bacterii . Poti dezinfecta varful creionului trecandu-l prin flacara. Evita sa-l umezesti pe varful limbii ! 

6.Mascara: 6 luni
In cazul in care au expirat , sunt cele mai periculoase cosmetice. 

7.Blushul: 6-12 luni
Blushul pudra este mai rezistent decat cel cremos. Iti dai seama ca nu mai trebuie sa il folosesti atunci cand pudra se sfarama sau devine lucioasa suprafata fardului cremos. 

8.Luciul de buze si rujul: 12 luni
Cum il reaplici de mai multe ori in timpul zilei , dupa ce ai mancat sau ai baut, buzele tale pot  transfera bacterii pe suprafata acestuia. Rujul nu mai este sigur dupa un an , un an si jumatate. Daca ingredientele luciului se separa si acesta isi schimba gustul si mirosul , e clar ca nu mai are ce cauta in colectia ta. Daca pe suprafata rujului apar broboane ca de transpiratie , iar nu mai e bun .  

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Orice fata trebuie sa stie ca arata frumoasa numai NATURALA . Nici un machiaj nu merita sa strice tenul unei fete tinere si proaspete ca o dimineata de primavara . Toate machiajele strica tenul si uritesc de timpuriu , imbatrinesc .
    Toate mizeriile astea de machiaje de 2 bani sint facute ca sa imbogateasca nemeritat pe unii jmecheri si vicleni . Mai important este sa traiesti natural si
    sanatos . Si batrinetea sa vina cit de tirziu . Machiajul este pentru a te zugravi la batrinete . Doar aparent te face mai frumoasa . Cind ajungi sa arati macar bine numai cu machiaj este foarte grav . Inseamna ca arati ca o baba scofilcita , indiferent de virsta reala .

    RăspundețiȘtergere